I början av 1930-talet introducerades tennisen i Malung. De första åren spelade man på provisoriska tennisbanor i Grönland bakom det s k Annexet, där ICA-Supermarket ligger idag, och vid Kyrkskolan. Malungs Tennisklubb, som bildades 1933, med Malte Jonell som den förste ordföranden, skapade den första riktiga tennisbanan, öster om Kaffestugan i Grönland. Tio år senare behövde man en bättre bana, och en grusbana anlades i anslutning till idrottsplatsen (Skinnarvallen) i och med att tennisklubben år 1943 gick upp som en sektion i Malungs IF.

Tennissektionen i MIF deltog i flera år i allsvenska seriesystemet och i distriktsserier för både seniorer och juniorer. Sektionen hade under årens lopp många spelare representerade i Dalarnas landskapslag och på prisplats i olika klasser vid åtskilliga distriktsmästerskap.

Malungs Tennisklubb återbildades som en egen förening 1980, och har genom åren haft en aktiv roll i seriespel samt haft många verksamma tennisspelare. Efter att verksamheten legat vilande några år skedde en nystart 2007. Med ny styrelse och nya idéer började ett arbete för att kunna utveckla klubbens verksamhet och återskapa tennisintresset i Malung-Sälens kommun. Idag finns en grusbana, en hardcourtbana och en minitennisbana.

I Malungs Tennisklubb är alla välkomna att delta och bidra med sitt engagemang och sin entusiasm. Malungs Tennisklubb står för en positiv anda med viljan att engagera så många som möjligt, såväl gammal som ung oavsett kön och etnicitet. Malungs Tennisklubb ser tennisen som en bra och rolig idrott som främjar både hälsa, välmående och kamratskap.

Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”. Föreningen ska motverka all form av diskriminering samt aktivt verka för en dopingfri idrott.

På sommaren finner du oss på banorna nere vid Skinnarvallen och på vintern spelar vi i någon av kommunens idrottshallar.